TRAINER

Scroll Down

TRAINER

Ieder persoon die je tijdens je leven ontmoet vormt een spiegel voor je. Atleten en spelers bovendien. Of je het nu in de gaten hebt of niet: welkom in de realiteit. En daarmee bedoel ik te zeggen: dat verloopt nou niet altijd even soepeltjes. Hoeft ook niet, maar van al te lange duur moet het ook niet zijn.

Dé huidige James Bond van het voetbal, wat zeg ik, de inmiddels halve sportwereld? Jurgen Klopp. Zonder enige discussie. Want zodra het strijdtoneel betreden wordt blijken zowel double-O-seven als ook ''The normal-one'' over meer dan voldoende trucjes te beschikken. Tactieken. Strategieën.

Hoe ik hun échte overeenkomst noem? Charisma.

Het is mogelijk dat je als uitblinkende speler automatisch een pad effent naar een glansrijke loopbaan als topcoach. Dat je rol verandert en daarmee een andere aanpak hanteert is ook duidelijk.

Als mental coach leer ik je hoe en wanneer je controle neemt, behoudt en loslaat. Waarop moet je letten in communicatie. Een leider kan je enkel worden als jijzelf ervoor weet te zorgen dat anderen een leider van je willen maken. Da's zoiets als een bijnaam vergaren. Die verzin je niet zelf: die krijg je.

Ik leer je middels charisma autoriteit uit te stralen en zelfverzekerd over te komen. Ik leer je om je veerkracht aan te spreken zodat iedere situatie een mogelijkheid is en nooit meer een probleem. Pas als jij als coach dit in je naar boven weet te halen wanneer de situatie erom vraagt slaat dat automatisch over op je team, spelers of atleten. Job done.

➤ Leer mij dat!